Kotitalousvähennys

Olet oikeutettu vuosittain maksimissaan 3500 euron kotitalousvähennyksen kotona tai vapaa-ajan asunnolla teeteyn siivoustyön kustannuksista. Vuonna 2022 vähennysprosentti on 60% eli sinun maksettavaksi jää vain 40% kokonaissummasta. Vähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuvat voivat tehdä molemmat vähennyksen omassa verotuksessaan ja hyödynnettävissä oleva summa on kaksinkertainen.

Eli 100 euron siivouspalvelu tulee maksamaan sinulle vain 40 euroa. Kotitalousvähennyksen voi ilmoittaa takautuvasti verottajalle 5 vuoden ajan, jos on sattunut unohtumaan.  


Esimerkkitapaus 1

Pulkkisen vanhemmat, Tanja ja Henri, ovat työssä käyviä aikuisia ja heillä on kaksi lasta sekä lemmikkinä koira. Perhe asuu noin 190m2 kokoisessa omakotitalossa ja Siivousvelho käy heillä tekemässä koko päivän siivouksen joka keskiviikko. Siivousvelho imuroi, pyyhkii pölyt pinnoilta, poistaa roskat sekä moppaa lattiat, siivoaa wc-tilat ja kylpyhuoneen. Työ ei vie ylimääräistä aikaa, sillä perhe on järjestänyt lelut ja muut tavarat etukäteen omille paikoilleen. Tälle palvelulle jää kotitalousvähennyksen jälkeen hintaa vain 125 euroa.

Esimerkkitapaus 2

Neppilän Paavo ja Anni ovat eläkeläisiä ja asuvat viihtyisässä kaksikerroksisessa 120m² omakotitalossa. Eläkkeellä he ovat päättäneet keskittyä ystäviin ja harrastuksiin antaen Siivousvelhojen pitää kodin puhtaana. Paavon ja Annin kanssa on tehty vuosisopimus kahden viikon välein hoidettavasta kotisiivouksesta.
Siivousvelho tekee asuntoon perussiivouksen, kuten imuroi, pyyhkii pölyt pinnoilta, kostealla lattiat ja siivoaa wc-/kylpyhuonetilat sekä joka toisella käynnillä saunatilat. Yhden puolipäiväisen siivouskerran hinnaksi jää kotitalousvähennyksen jälkeen 63 euroa.

Esimerkkitapaus 3

Riku asuu yksin 30m2 kerrostaloyksiössä ja on todennut, että siivoaminen ei ole todellakaan hänen lempipuuhaansa. Saatuaan kerran vanhemmiltaaan lahjaksi siivouslahjakortin ja Siivousvelhon käytyä hän hoksasi, että voisi tilata siivouksen aina silloin tällöin. Riku tilaa tarvittaessa Siivousvelhon tekemään kodin perussiivouksen. Kotitalousvähennyksen jälkeen kahden tunnin siivouskerralle jää hintaa vain 36 euroa.